Follow us on instagram

Powered by Blogger.

Wednesday, April 27, 2016

Алимны квас бэлтгэх эртний жор


Алимны ашиг шим:

  1. Алиманд агуулагддаг макроэлемент фосфорнь тархины үйл ажиллагааг эрчимжүүлж, мэдрэлийн тогтолцоо болон булчингийн эдийг бэхжүүлдэг.
  2. Алим нь бодимсын солилцоог сэргээж, давсны тэнцвэрийг хэвийн болгож, бие махбодоос илүүдэл бодисыг гадагшлуулдаг.
  3. Алим нь хөгшрөлтийн процессыг удаашруулж, бие махбодыг залуужуулдаг.
  4. Алимны шүүсэнд цус төлжүүлэх бодис ихээр агуулагддаг тул зүрх судасны системийг бэхжүүлэхэд тун ашигтай.

Алимны квас бэлтгэх эртний жор

Орц: Алим, элсэнчихэр, зөгийн бал, дрожж, хөх тарианы талх


Алиманд агуулагддаг ашигтай бодисуудыг нь алдагдуулахгүй удаан хугацааны турш хадгалахын тулд шүүсийг нь шахаж гаргад сайтар шүүнэ.
5 литр шүүсэнд хэрэв алим исгэлэндүү амттй бол 500 гр элсэн чихэр, 250 гр зөгийн бал (чихэрлэг алим зөвхөн зөгийн балыг л хийнэ) нэмээд сайтар хутгаж, шүүсийг шилэн саванд хийнэ.
100 гр бүлээн усанд 10 гр дрожж хийж уусгаад 1ц/х элсэн чихэр хийж хөөлгөнө. Талхны 1/8 хэсгийг шарах шүүгээнд хийж хатаагаад хөөлгөсөн хөрөнгөнд хийж талхандхойтар таглан дулаан газар тавина.
2-3 долоо хоногийн дараа залуу квас бэлэн болно.

0 comments:

Post a Comment